Mevr. L.P.J. de Jager Meezenbroek-van Beverwijk
Mevr. L.P.J. de Jager Meezenbroek-van Beverwijk was vanaf de jaren 1920 tot 1950 belangrijk voor de Hollandse kantwereld. Ze stichtte de kantschool ‘Ieder voor allen’ in Wijdenes en was de grondlegger van de Nieuwe Hollandsche Kant, een vernieuwing in het kantontwerp.
Het hele artikel vindt u hier.
“Tears and Lace” van Elsa Schiaparelli
Toen ik het blog op de website van het Textile Research Centre over Elsa Schiaparelli las, moest ik denken aan de tentoonstelling The Art of Lace (2020) in het Textiel Museum in Tilburg. Deze tentonstelling was afgeleid van een eerdere tentoonstelling genaamd Haute Dentelle, in 2018 in Calais. De curator toen was Sylvie Marot.
Het hele artikel vindt u hier.
Monogram van Annelie van Olffen
In memoriam Annelie van Olffen
Overleden 8 februari 2023.

Annelie van Olffen-Spikermann is in 1936 geboren in Stettin, nu Polen. Aan het einde van de 2e wereldoorlog moest het gezin Spikermann Stettin verlaten en kwamen terecht in een dorpje vlakbij Schneeberg. Via een vriendinnetje kwam ze in aanraking met het kantklossen.
Het hele artikel vindt u hier.
Het Andere Museum van Oldtimer tot kant
De rasechte verzamelaars Mayken Geersing en haar man hadden twee verzamelingen, Mayken kantkloskussens en haar man oude auto’s. Het museum is zo’n 20 jaar geleden begonnen als automuseum. Toen de bovenverdieping in het pand leeg kwam, is die bij het museum getrokken voor de verzameling kantkloskussens van Mayken.
Het hele artikel vindt u hier.

© Gon Homburg4-04-2024