Lesprogramma's

Mijn lessen zijn in principe elke 2 weken. Als de groepen het toelaten, kan hier van afgeweken worden.
Er zijn verschillende groepen en wel 1 groep op maandagochtend, 1 groep op maandagavond, 1 groep op dinsdagmiddag en 1 groep op donderdagavond.
De kosten zijn € 17,00 per keer incl. beschrijving, patroon en koffie of thee. De lesgelden worden per 4x vooraf betaald.
Er kunnen verschillende programma's gevolgd worden in verschillende kantsoorten. Nieuwe leerlingen beginnen over het algemeen met de “Snuffelcursus”.
Hebben leerlingen al van te voren bepaalde ideeën over wat ze willen, kunnen ze natuurlijk ook meteen die kant opgaan.


Snuffelcursus
Deze cursus is speciaal voor beginners. De basisslagen komen eerst aan bod, daarna een eenvoudig stukje Schneebergse kant, hoeken en het begin van de torchon. De bedoeling is om nieuwe leerlingen een idee te geven wat er met kantklossen allemaal mogelijk is. inschrijven
Guipure
De cursus Guipure bestaat in het totaal uit 24 lessen. Hierin komen de vlechten met hun verbindingen en de verschillende vormslagen aan bod. Daarnaast worden ook andere technische aspecten, zoals hoeken, paren inhangen en uitleggen, picots en valse vlechten behandeld.
Vaak raad ik als eerste vervolgcursus de Guipure aan, omdat hier veel techniek in voorkomt, die ook in de andere kantsoorten gebruikt wordt, maar in de guipure eenvoudiger aan te leren is.
inschrijven naar pagina kantsoorten
Torchon
De cursus Torchon bestaat uit 12 lessen. Hierin worden verschillende gronden, spinnen, waaiers en andere versierende mogelijkheden behandeld. Verder wordt men in deze cursus bekend gemaakt met het lezen van werktekeningen, zwart-wit en volgens de internationale kleurencode.
inschrijven naar pagina kantsoorten
Hollandse Kant
De cursus Hollandse Kant bestaat uit 11 lessen. Er worden kanten van verschillende Nederlandse ontwerpsters geklost. Deze zijn zo uitgekozen, dat ze oplopen in moeilijkheid en in principe alle technische snufjes van de Hollandse kant behandelen.
inschrijven naar pagina kantsoorten
Bandkanten
De bandkanten worden in één cursus behandeld, beginnend met Russisch Idria, daarna Italiaans Idria, Schneebergse kant en Ragussa kant. Als men verder wil in één van de soorten bv. Schneebergse kant, is dit altijd mogelijk. Ook is het mogelijk om maar een van de soorten te doen. Omdat er in de Snuffelcursus al een stuk Schneebergse kant zit, zijn er ook mensen die hier meteen mee verder willen.
inschrijven naar pagina kantsoorten
Brugs Bloemwerk
De cursus Brugs Bloemwerk bestaat uit 6 lessen. Hierin worden verschillende manieren van opzetten en afhechten, verscheidene vlechtvullingen, de bloemen, druppels en bladeren behandeld.
Het maximale aantal klosjes, dat in de lessen gebruikt wordt, is ca. 14 paar. Misschien dat in sommige vullingen tijdelijk meer paren gebruikt moeten worden.
inschrijven naar pagina kantsoorten

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024